De Polder- en stratenloop voor Koningsdag 2021 is afgelast.

Vanwege de omstandigheden rondom het corona virus en de maatregelen die zijn genomen door het kabinet, heeft Stichting Duursport Gendt samen met de Oranjestichting Gendt besloten, de Polderloop dit jaar niet door te laten gaan. 


Klik hier voor de uitslagen van 2019


Tijdens de koningsdag zal de Polder- en stratenloop plaatsvinden. Dit loopevenement organiseert Stichting Duursport Gendt in nauwe samenwerking met Oranjestichting Gendt.

Polderloop

De polderloop met een afstand van 7,7 km kent een grote historie en gaat dwars door de mooie Gendtse uiterwaarden. Als vanouds is de start en finish  nabij het ‘Koningsplein’ alwaar ook veel van de andere festiviteiten plaatsvinden. De polderloop kent deelnemers met een lange traditie. Ben Terwindt uit Gendt heeft tot nu toe alle edities deelgenomen en kan ondertussen bekroond worden als ‘Mister Polderloop’, ook mannen als Johnnie Wissing, Erik Elbers, Frans Bekhuis, Geert Bouwman, Harrie Pelkman, Herman van Driel kennen een lange Polderloopgeschiedenis van ruim boven de 20 deelnames.

Stratenloop

De stratenloop wordt afgelegd in twee categorieën. Jongens en meisjes t/m 9 jaar en jongens en meisjes t/m 13 jaar. Voor de kinderen die meedoen aan de stratenloop ligt er een heen en terug parcours in de Dorpstraat. Deelname is gratis.

Inschrijven 27 april 2020

  • Inschrijven voor de polderloop kan vanaf 12.00u in De Leemhof, het inschrijfgeld bedraagt €3,00. 
  • Inschrijven voor de stratenloop vanaf 12.00u in De Leemhof, deelname is gratis.

Starttijd

  • 13.00u: jongens en meisjes t/m 9 jaar
  • 13.15u: jongens en meisjes t/m 13 jaar
  • 14.30u: Polderloop

Prijsuitreiking

  • Stratenloop: na de laatste categorie omstreeks 13.45u (grote podium op het Koningsplein).
  • Polderloop: direct na finish laatste deelnemer omstraaks 15.15u (grote podium op het Koningsplein).

 

Dus doe mee op koningsdag met de Gendtse Polder- en stratenloop.