Onze organisatie maakt voor de tijdsregistratie en uitslagenverwerking gebruik van MyLaps. Deze computergestuurde tijdsregistratie is tegenwoordig bij vrijwel elke triathlon te zien. Voor de deelnemers die bij inschrijving hebben aangegeven niet in het bezit te zijn van een eigen chip, wordt door de organisatie een groene (huur)-chip verstrekt.

De chip is voorzien van klittenband en komt aan de linkerenkel van de deelnemer te zitten. De chip gaat mee het water in, de fiets op en zit pal boven de loopschoenen. Onderweg heeft MyLaps op een aantal plaatsen matten liggen, die corresponderen met de computers. Wie met een chip een bepaalde mat passeert, wordt daar geregistreerd. Dat levert rechtstreeks tussen- en eindtijden op gekoppeld aan de desbetreffende chip-drager.

Voor de deelnemers is een startnummer beschikbaar. Niet alleen de individuele triatleten, maar ook de teams krijgen een startnummer uitgereikt.

Voor de start

Als u een eigen chipnummer heeft opgegeven dient u deze chip bij u te hebben op de dag van de wedstrijd.
Heeft u aangegeven dat u van een huurchip gebruik wilt maken krijgt u deze uitgereikt in de tas die u ontvangt bij aanmelden.

Tijdens de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd heeft u de chip rond de enkel bij u zodat de tijden door de matten worden geregistreerd. Draagt u hem niet rond de enkel dan bestaat er de kans dat uw tussen- en/of eindtijden niet geregistreerd worden.

Trio’s

De zwemmer start met de chip. Deze dient met klittenband worden bevestigd om de enkel.
Bij de wissel van zwemmen naar fietsen wordt de chip overgegeven aan de fietser. Deze plaatst de chip ook om zijn enkel.
Bij de wissel van fietsen naar lopen wordt de chip overgegeven aan de loper en deze bevestigt de chip ook weer om de enkel.