De 17e editie was op 1 januari 2023.

 

Duik 2020

Onderstaande video van de 16e Nieuwjaarsduik is gemaakt door Omroep Lingewaard

Onderstaande video is gemaakt door Arkadiusz Prochazka van ArPro Media

 

 

 

Duik 2019

Tientallen bikkels trotseerden opnieuw het koude water van zwembad Walburgen in Gendt. Voor de 15e keer organiseerden Stichting Duursport Gendt, in samenwerking met Thetis, Tweestroom, Batavaven en EHBO, de Jaarlijkse Nieuwjaarsduik

De afgelopen 14 jaar hadden al zo’n 1100 duikers de kou doorstaan. Dit jaar konden daar nog 94 duikers bij opgeteld worden. Om 13.00 uur bestormde de uitgedoste menigte, de plas en namen een verfrissende duik het nieuwe jaar in. Dit jaar nam Sjaak van Wissen opnieuw als oudste deelnemer (87 jaar) een duik. De jongste was dit jaar Jeady Milder van 5 jaar.

Ook dit jaar stelde de organisatie de originaliteitsprijs “de Kanariecup” beschikbaar. De winnaars hiervan waren bij de volwassenen: Lex Rensen, Peter Rasing en Theo Aarntzen als K3. Bij de jeugd waren dit: Maud Peters, Iza Janssen en  Britt Scholten, gewoon omdat ze zo mooi waren!

 


Derde prijswinnaars K3


Vriendengroep 'de Levensgenieters'


Oudste deelnemer Sjaak van Wissen neemt er eentje op de goede afloop

 

Duik 2017

Bijna had de Gendtse nieuwjaarsduik het moeten stellen zonder zijn als vanouds oudste deelnemer Sjaak van Wissen. De 82-jarige Huissenaar verkeerde in de veronderstelling dat de duik op Walburgen om twee uur 's middags plaats zou vinden in plaats van één uur.

Enkele deelnemers waren zo vriendelijk samen met hem nog een keer het water in te gaan, zodat Van Wissen alsnog alsnog als een van de 118 deelnemers in de boeken kon.

Kanariecup

De kanariecup voor origineelste outfit ging bij de jeugd naar 'kerstvrouw' Femke Evers en bij de senioren naar Anciëlla Tap. Zij viel in de prijzen omdat ze als enige van een groep als Sarah verkleedde deelnemers ongemaskerd het water in sprong. De prijs ging echter naar de hele groep.

 

Impressie Duik 2015

 

Nog een impressie van de nieuwjaarsduik