De 34ste editie van de recreatieve kwart triatlon staat gepland op zondag 30 juni 2024

 

Individuele triatlon

Wat de Gendtse Triatlon bijzonder maakt is het enorme aantal plaatselijke en regionale deelnemers. Veel van deze sporters staan ieder jaar weer aan de start in Gendt. Daarnaast nemen Nederlandse toppers uit de regio ook graag deel, zij zien de Gendtse kwart als hun thuiswedstrijd. Het laatste weekend van juni staat bij veel triatleten al in het begin van het jaar in de agenda genoteerd. Omdat de triatlon al jaren een wachtlijst heeft, is de inschrijving ieder jaar weer spannend. Stipt 00.00 uur zitten de sporters klaar achter de laptop. Dankzij de trouwe regionale en lokale sporters heeft de triatlon ook een trouw publiek. Dit maakt de Gendste wedstrijd zo gezellig, aantrekkelijk en spannend!

 

 

Trio-triatlon

Tijdens de 25-jarige jubileumeditie in 2013 is er voor het eerst een trio-triatlon georganiseerd. Zoals de naam al zegt wordt de trio-triatlon door 3 personen volbracht, de een zwemt (1km), de ander fietst (40km) en de laatste sluit af met het looponderdeel (10km). Dit onderdeel was een groot succes. Ook de sporter die niet in alle drie de onderdelen bedreven is, kan op deze manier met de triatlon meedoen. En ook oud-deelnemers voor wie de reguliere kwart teveel van het goede is geworden, kunnen nog een keer het gevoel van weleer ervaren. Het is een heel verbindend onderdeel geworden; veel vriendengroepen hebben elkaar hierop uitgedaagd. Inmiddels is de trio-triatlon een jaarlijks terugkerend onderdeel geworden.

 


Startschot met kersenkanon

De individuele triatlon en de trio-triatlon starten tegelijk op zwembad Walburgen. Om 13.00 uur worden alle deelnemers traditiegetrouw weggeschoten met behulp van het ‘kersenkanon’. Een 'kanon' dat in de ochtend nog dienst doet om de 'sprauwen' (lees spreeuwen) in de boomgaard bij de kersen te verjagen. Hoewel de trio-triatlon tegelijkertijd van start gaat met de individuele triatlon is de strijd in beide wedstrijden voor deelnemers en het publiek goed te volgen. De deelnemers maken gebruik van verschillende wisselpunten en door middel van de kleur van het rugnummer wordt de herkenbaarheid vergroot. 

 

Inschrijving

Vrijdag 21 op zaterdag 22 april 2022 om 00.00 uur wordt de inschrijving geopend!
Klik hier voor meer informatie

 

Volg ons!

Via onze website, Facebook (Stichting Duursport Gendt) en Twitter  (@TriathlonGendt) houdt de organisatie iedereen op de hoogte.