Onze organisatie maakt voor de tijdsregistratie en uitslagenverwerking gebruik van MYLAPS. Deze computergestuurde tijdsregistratie is tegenwoordig bij vrijwel elke triatlon te zien. Er is een verandering t.o.v. voorgaande jaren. MYLAPS werkt niet meer met het bekende ChampionChip systeem, maar gaat verder met ProChip. Ook een chip voor aan de enkel, maar deze kan op geen enkele wijze gecombineerd worden met ChampionChip. De organisatie huurt voor elke deelnemer een ProChip via MYLAPS. Gebruik van eigen chip is dus niet mogelijk.

 

De chip is voorzien van een enkelbandje met klittenband en komt aan de linkerenkel van de deelnemer te zitten. De chip gaat mee het water in, de fiets op en zit pal boven de loopschoenen. Onderweg heeft MYLAPS op een aantal plaatsen matten liggen, die via internet verbonden zijn met een computer. Wie met een chip een bepaalde mat passeert, wordt daar geregistreerd. Dat levert rechtstreeks tussen- en eindtijden op gekoppeld aan de desbetreffende chip-drager.

 

Je ontvangt de ProChip bij de aanmelding op de dag van de triatlon zelf. De ProChip moet na afloop worden ingeleverd bij het ophalen van de fiets. Bij verlies/niet inleveren brengen wij € 50,- in rekening.

 

Voor de deelnemers is een startnummer beschikbaar. Niet alleen de individuele triatleten, maar ook de teams krijgen een startnummer uitgereikt.

 

Tijdens de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd draag je de chip rond de enkel zodat de tijden door de matten worden geregistreerd. Draag je hem niet rond de enkel dan bestaat de kans dat je tussen- en/of eindtijden niet geregistreerd worden.

 

Trio’s

De zwemmer start met de chip. Deze dient met klittenband worden bevestigd om de enkel.
Bij de wissel van zwemmen naar fietsen wordt de chip overgegeven aan de fietser. Deze plaatst de chip ook om zijn enkel.
Bij de wissel van fietsen naar lopen wordt de chip overgegeven aan de loper en deze bevestigt de chip ook weer om de enkel.