Wij beschouwen onszelf als een lokale, recreatieve triatlon. Een triatlon waarbij een kleine groep atleten gaat voor een toptijd en de eerste 20 plaatsen en daarnaast veel recreanten die de wedstrijd willen uitlopen en proberen hun persoonlijke record te verbeteren. Maar ook een triatlon waar veel publiek (lees familie, vrienden, kennissen, …) langs de kant staat om de atleten en hun lokale helden aan te moedigen.

 

Om het lokale karakter te waarborgen zijn er een aantal spelregels opgesteld.

 

De spelregels voor individuele triatlon:

 1. Er zijn 175 startplekken waarvan 10 aanwijsplekken

 2. Twee weken na de start van de inschrijving wordt de eerste startlijst vastgesteld. Voor deze startlijst gelden de volgende criteria:

  1. Nummers 1-10 van voorgaand jaar hebben een gegarandeerde startplaats na inschrijving.

  2. Nummers 1-3 van de verschillende categorieën hebben een gegarandeerde startplaats na inschrijving.

  3. 120 startplaatsen zijn voor deelnemers uit de directe omgeving (atleten uit voorgaande twee categorieën vallen hier ook onder) op volgorde van inschrijving.
   Directe omgeving zijn de volgende plaatsen (postcodes):
   Gendt (6690 en 6691), Doornenburg (6686), Haalderen (6685), Angeren (6687), Huissen (6850 t/m 6852), Bemmel (6680 en 6681),
   Arnhem (6800 t/m 6846), Nijmegen (6500 t/m6546), Ressen (6683 en 6684), Elst (6660 t/m 6662), Lent (6663), Oosterhout (6678 en 6679)

  4. De overige plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving (er wordt dan niet meer gelet op woonplaats/postcode)

  5. Zijn er meer dan 175 deelnemers zullen deze geplaatst worden op een wachtlijst.

 3. Mocht de eerste startlijst, 2 weken na openstellen inschrijving, nog niet vol zijn dan worden de overige plaatsen ingevuld op basis van datum van inschrijving.
  Let op: bovenstaande criteria gelden alleen voor het opstellen van de eerste startlijst 2 weken na inschrijving.

De spelregels voor trio triatlon:

 • De 25 plaatsen op de start- en/of wachtlijst worden toegekend op volgorde van inschrijving (er wordt niet gelet op woonplaats/postcode)

 • Elk trio dient minimaal 1 originele deelnemer te bevatten (opgegeven tijdens inschrijven). Zo niet, dan wordt het team als uitgeschreven beschouwd en wordt de plaats ingenomen door het eerste team op de wachtljst, als aanwezig.

 • Er zijn geen gegarandeerde startplaatsen en aanwijsplekken.

 • Spelregels voor wachtlijsten:

 • Bij afzegging van een deelnemer wordt de startlijst aangevuld met de eerst volgende van de wachtlijst.

 • Bij afzegging van een trio wordt de startlijst aangevuld met de eerste trio van de wachtlijst. Indien er geen trio's meer op de wachtlijst staan dan de eerstvolgende individuele sporter.

 • De aanwijsplekken worden toegewezen na het sluiten van de inschrijving.