Kersenfeest 2020 en Triathlon editie 2020 afgelast. 

De Gendtse Triathlon vindt het fundament in veel plaatselijke en regionale deelnemers. 
Zij vormen de vaste kern van atleten die de Gendste wedstrijd zo bijzonder, aantrekkelijk en ontzettend spannend maakt. 
Getuige ook de grote hoeveelheid atleten die meer dan 15 edities hebben deelgenomen.  

Daarnaast nemen Nederlandse toppers uit de regio graag deel en zien de Gendtse kwart als hun thuiswedstrijd. 

 

Trio-triathlon

Na het overweldigende succes van de trio-triathlon, bij de introductie tijdens de 25-jarige jubileumeditie, en de vele positieve reacties de jaren daaropvolgend, heeft de Stichting Duursport Gendt besloten ook dit jaar weer een trio-triathlon te organiseren.
Dit om enerzijds oud-deelnemers voor wie de reguliere kwart teveel van het goede is geworden nog een keer het gevoel van weleer te laten ervaren. 
Anderzijds om sporters laagdrempelig te laten proeven aan een triathlon.

De trio-triathlon wordt afgelegd door 3 personen, de een zwemt (1km), de ander fietst (40km) en de laatste sluit af met het looponderdeel (10km).

Voor de trio-triathlon zijn 25 startbewijzen beschikbaar en alleen bedoeld voor de regionale sporters.


Startschot met kersenkanon

De start van zowel de individuele kwart- als de trio-triathlon zal op 13.00 uur tegelijkertijd plaats vinden op Zwembad Walburgen en als vanouds worden de deelnemers weggeschoten met behulp van het ‘kersenkanon’.
Een 'kanon' dat in de ochtend nog dienst doet om de 'sprauwen' (lees spreeuwen) in de boomgaard bij de kersen te verjagen.

Hoewel de trio-triathlon tegelijkertijd van start gaat met de kwart-triathlon zal de strijd in beide wedstrijden voor deelnemers en het publiek goed te volgen zijn.
De deelnemers maken gebruik van verschillende wisselpunten en door middel van de kleur van het rugnummer zal de herkenbaarheid vergroot worden. 

 

Inschrijving

Vrijdag 1 op zaterdag 2 mei 2020 om 0.00 uur zal de inschrijving worden geopend!
Klik hier voor meer informatie

 

Volg ons!

Via onze website, Facebook (Stichting Duursport Gendt) en Twitter  (@TriathlonGendt) houdt de organisatie iedereen op de hoogte.